כאן מתכננים קדימה

קהל יעד
מה זה בכלל קהל יעד, למה חשוב לחדד את קהל היעד שלנו ולמה אי אפשר לעבוד ולשווק לכולם?
בואו נדבר על צמד המילים הללו, המאיימות לעיתים לבעלי העסקים: ''קהל יעד''.
אז נתחיל ממה הוא בכלל קהל יעד.
קהל יעד הוא קבוצת אנשים ספציפית בתוך כלל השוק אליה אנחנו מכוונים בשיווק המוצר, השירות או הרעיון שלנו. קהל היעד יכול להיות אנשים פרטיים, עסקים, מקבלי החלטות וכך הלאה.
לכל עסק יכולים (ואפילו רצוי שיהיו) להיות כמה סוגים שונים של קהלי יעד, אבל חשוב לאפיין ולאבחן אותם.
בעזרת הגדרה מדוייקת של קהל היעד שלכם תוכלו לדעת אילו מסרים שיווקיים רלוונטיים אליהם, איפה לפרסם ולשווק כך שהם ייראו, איך לדבר ואפילו איך למכור להם.
למה אתם חייבים להגדיר קהל יעד?
הרבה עסקים אומרים שהמוצר או השירות שלהם מתאים לכולם, אבל גם אם זה באמת נכון (ובדרך כלל זה לא מדוייק) ואתם מוכרים למשל חלב אז חשוב להבין מי קונה אותו, באיזה תדירות, באיזה מקומות הוא רוכש אותו וכמה תחרות יש על תשומת הלב של הצרכן שלכם כשהוא עומד מול המדף של קרטוני החלב בסופר או במכולת.
כשאתם משווקים את העסק שלכם חשוב להגדיר אחת לכמה זמן מי הם קהלי יעד הראשיים שאתם פונים אליהם ומה מאפיין כל אחד מהקהלים האלה.
זכרו: כשאתם מדברים לכולם, אתם לא מדברים לאף אחד.
חשוב לחדד מסרים ולהתאים אותם לקהלי היעד, לנכסים הדיגיטליים שלכם ולפלטפורמות השיווק השונות.
לעומת זאת, כשאתם מדברים לקהלים מוגדרים יהיו גם אנשים שהם לא מתוך קהל היעד הישיר שלכם שיזדהו וימצאו את עצמם בתוך המסרים שלכם, כך שאתם לא מאבדים אותם לגמרי.
חשוב גם לזכור שיכולים להיות מספר קהלי יעד וחשוב להבין מי הקהל יעד שמשלם בסוף על השרות.
למשל, אם אנחנו משווקים צעצועים או מוצרים לילדים חשוב להבין שמי שישלם עליהם בסוף זה ההורים ולא הילד עצמו, לכן בשיווק של מוצר כזה חשוב להתייחס לשני קהלי היעד אבל לשים דגש ספציפית על מי שבסוף משלם או מחליט אם לרכוש או לא לרכוש את המוצר.
אל תשכחו לשים לב לתתי הקהלים שלכם ולשים דגש על ההבדלים ביניהם. למשל מדריכת הורים, מלווה הורים שנמצאים בשלבים שונים בהתפתחות הילדים שלהם ולכן הקשיים והדילמות שלהם משתנים בהתאם לגיל הילד ולכמות הילדים. במקרה כזה, חשוב לחלק את ההורים לתתי קהלי יעד. לדוגמא אמא לילד בן חודש עד שנה, אבא לילד בן שנה עד שנתיים וחצי וכך הלאה.
מה עוד חשוב להבין ולהגדיר לגבי קהל היעד שלכם?
-
מגדר
-
מצב משפחתי
-
גיל
-
עיסוק\רמת הכנסה
-
מקום מגורים גאוגרפי
-
השכלה
-
מה מעניין אותם?
-
איפה הם מבלים ברשת?
-
איך נראה פחות או יותר יום שגרתי בחייהם?
-
מה כואב\מפריע\מעצבן אותם
אחרי שתגדירו את הקהלים שלכם על פי המאפיינים הללו (תוכלו להוסיף עוד בהתאם לסוג המוצר או העסק) תוכלו לאפיין ולהגדיר מה הם המסרים העיקריים שאתם רוצים להעביר לקהלי היעד השונים, איפה כדאי להעביר את המסרים האלה והכי חשוב: מה יכול לעצבן אותם ולפגוע במותג שלכם.
ההמלצה שלנו היא לא להמציא את המאפיינים וההגדרות של קהל היעד שלכם אלא לעשות את זה על סמך מידע מבוסס שיש לכם על הלקוחות שלכם, מידע שאספתם בשלב המחקר ובניית האסטרטגיה השיווקית שלכם.
להרבה בעלי עסקים עוזר מאוד לתת פנים ומאפיינים לקהל היעד שלהם, כך שאם הם מייצרים תוכן הם לא פונים לאישה בת 25-30 המתגוררת בגוש דן, אלא פונים לדנה בת ה27 מהרצליה, נשואה לתומר ואמא ל….
תוכלו לקרוא עוד כאן על איך יוצרים פרסונות לעסק.
יש לכם שאלות או הסתיגויות על הגדרת קהלי יעד לעסק שלכם? מוזמנים להגיב לנו פה בתגובות!