כאן מקבלים השראה

איפה מקבלים השראה לפרויקט תקוע?
מכירים את הסיטואציה הזאת שאתם נתקעים בעבודה שלכם? אין לכם כוח לעשות? אין לכם רעיונות? דברים לא זזים? אולי מה שאתם צריכים זה בוסט של השראה.
אז לפני שאנחנו צוללים לדבר על איפה מקבלים השראה, בואו נדבר על איפה *לא* מקבלים השראה:
לגלול פיד אין סופי בפייסבוק או באינסטגרם- זה לא לקבל השראה, זה לשקוע בתוך השביזות והבזבוז זמן שלכם. אם אתם צריכים לקבל השראה לעבודה ללקוח, או לכתיבת תוכן לאתר שלכם, או כל דבר שצריך לפקס אתכם ולתת רעיונות כאן ועכשיו, תוכלו להעזר באחד מהדברים הבאים.
** חשוב לסייג ולהגיד שזה מאוד תלוי בתחום העיסוק שלכם, אבל אנחנו בטוחות שכל בעל מקצוע יוכל למצוא את עצמו ואת ההשראה שלו באחד מהמקומות הבאים:
פינטרסט
הרבה אנשים חושבים שפינטרסט מתאים רק למי שעוסק בתוצרים ויזואליים כמו עיצוב הבית, עיצוב גרפי וכך הלאה. אז אם אתם בתחום ויזואלי אין ספק שתוכלו לקבל השראה שם ופשוט לחפש את מה שאתם צריכים. אבל לא רק נושאים ויזואליים מקבלים שם ביטוי, ניתן לחפש בפינטרסט ולקבל המון רעיונות לפי מושגי מפתח שהם לא בהכרח ויזואלים: החל ממתכונים, עסקים, שיווק של עסק וכך הלאה.
אז מה עושים?
-
פשוט מקלידים מילות מפתח שרלוונטיות לפרויקט שאנחנו תקועים בו.
-
עוד לפני שנלחץ על ''חפש'', נקבל הצעות לביטויים שקשורים לאותו ביטוי שכתבנו בשורת החיפוש ואולי יהיו רלוונטיים עבורנו (שווה לפתוח כל הצעה כזאת בעמוד נפרד ולבדוק גם שם).
-
עוד משהו שנקבל עוד לפני שנלחץ על ''חפש'' אלו הצעות לאנשים וללוחות שעוסקים באותו נושא- שווה לבדוק גם אותם.
-
אחרי שעשינו Enter בשורת החיפוש- נקבל המון תמונות שניתן לדפדף בהן עד שנמצא תמונה רלוונטית ונלחץ עליה.
-
לכל תמונה רלוונטית יהיה לינק שמקשר למקור של התמונה- שווה להציץ בו!
-
לכל תמונה רלוונטית יהיו גם הצעות לתמונות דומות וקשורות- שווה לבדוק גם שם מה יכול להיות רלוונטי.
את כל הדברים שמצאנו כמעניינים או יכולים להיות מעניינים לפרויקט שלנו נשמור בלוח תחת אותו שם ובסוף נחזור לראות את כל הדברים ששמרנו. אפשר גם לרשום הערות ורעיונות על דף בצד, אנחנו בטוחות שהפינטרסט יגרום לכם להתפוצץ מהשראה.
דוגמא למה הפינטרסט מציג לנו כשאנחנו מחפשים ביטוי ולפני שלוחצים אנטר:
איך מוצאים את הלינק של מקור התמונה שמצאנו מעניינת עבורנו:
בתחתית כל תמונה רלוונטית נראה גם פריטים קשורים ודומים:
אינסטגרם (האשטגים)
אז כבר בהתחלה אמרנו שלא גוללים באינסטגרם פיד אין סופי שרץ לכם מול העיניים. אבל מה כן?
מחפשים האשטגים שקשורים לנושא שאתם צריכים לקבל בו השראה וכמו בפינטרסט, מתגלגלים משם:
-
בודקים האשטגים קשורים.
-
מסתכלים בתמונות מובילות בהאשטגים הללו, כולל מה התוכן הכתוב שמלווה את התמונות.
-
בוחרים תוכן שיכול להיות קשור ורלוונטי ובודקים- מי פרסם אותו, האם אפשר להגיע למידע נוסף של אותו פרופיל (לינקים בביו), או לעשות עליו גוגל ולהתגלגל משם לעוד רעיונות.
פייסבוק (קבוצות מקצועיות)
אז פיד לא, אבל כן אפשר לקבל המון השראה מקבוצות שקשורות לתחום בו אתם מחפשים השראה.
אפשר למצוא קבוצה שעוסקת נטו באותו נושא (לדוגמא קבוצה של מעצבים גרפיים, מעצבי פנים וכך הלאה) או קבוצה איכותית בה ניתן למצוא תשובות לשאלות ועל הנושאים שרלוונטיים עבורכם.
ההמלצה שלנו היא לפני שאתם מעלים שאלה - נסו לחפש בתוך הקבוצות (באמצעות החיפוש) האם כבר היה דיון על הנושאים שאתם מחפשים בהם רעיונות והשראה וקראו את התגובות. נסו לעשות חיפוש על יותר ממילה אחת שקשורה.
לאחר מכן במידת הצורך תוכלו לשאול שאלה ספציפית יותר, בקבוצות מסויימות אפילו אפשר ממש להתייעץ על: ''ממי אפשר לקבל השראה על…''. רק קחו בחשבון שלתשובות לוקח זמן להגיע ועד אז שווה לעבור לחפש בעוד מקומות רעיונות.
תחזרו לרשימות שלכם
אם אתם אנשים שמנהלים רשימות, שכותבים את הרעיונות שלכם ואת מה שסגרתם עם הלקוח הספציפי- שווה לחזור לרשימות, למחברות ולדפדף בהם, אולי מהשיחות, השאלות, הרעיונות יהיה משהו שיהיה רלוונטי ויתן לכם רעיון לפרויקט או המשימה הנוכחיים.
נתונים סטטיסטיים
בסוגים מסוימים של עבודה אפשר לחפש מידע ונתונים על נושא הפרויקט ולקבל מזה רעיונות רלוונטיים. או למצוא למשל מחקר או כתבה שעוסקים באותו נושא ויכולים לסייע לנו. לדוגמא אם אנחנו כותבי תוכן נוכל לחפש נתונים על תופעה מסויימת שאנחנו רוצים לכתוב עליה ולהעזר בזה כדי לכתוב תוכן על אותו נושא.
למשל, אם אני כותבת תוכן לעמוד סושיאל של וטרינרים אני יכולה לחפש ססטיסטיקות על וטרינרים, בעלי כלבים, כלבים וכך הלאה. למצוא אינפוגרפיקות ונתונים מעניינים שאפשר להוציא מהם מידע רלוונטי לתחום שעליו נכתוב.
גוגל
זה נשמע פשוט אבל לא תמיד אנחנו עושים את זה, או עושים את זה נכון. אז איך מחפשים השראה בגוגל?
-
מחפשים את מילות המפתח הרלונטיות.
-
מחפשים מילים וביטויי מפתח הקשורים למילות המפתח לפרויקט שלנו.
-
לא מסתכלים רק בתוכן שעולה לנו בעמוד 1 ו-2 אלא מרחיקים גם למה שעולה לנו בעמודים 5 והלאה. דווקא שם מוצאים לפעמים פנינים ורעיונות טובים.
-
מסתכלים בתמונות\ספרים\חדשות רלונטיות לאותו נושא ומשם מתגלגלים לקרוא את המקור.
-
כשמוצאים תוכן רלוונטי - לא להסתפק בעמוד אחד באתר אלא לנסות לראות מה קורה באותו אתר, באיזה עוד נושאים הוא עוסק וכך הלאה.
המוטו של טד הוא: רעיונות ששווה להפיץ. למי שלא מכיר: מדובר בהרצאות מוקלטות (באנגלית) במגוון נושאים וכל הרעיון שלהם: להעניק השראה (וזה הרי מה שאנחנו מחפשים).
אפשר לקבל שם המון השראה ורעיונות: יש חלוקה לקטגוריות ראשיות, אפשר גם לחפש לפי מילות מפתח באתר. היתרון הוא כשעושים חיפוש באתר אפשר למצוא עוד דברים מלבד הרצאות: כמו פוסטים בבלוג של טד באותו נושא, אנשים שעוסקים בתחום (אפשר לגגל עליהם ולמצוא הרצאות ועוד חומרים שלהם) וכך הלאה.
זה אתר שכל המטרה שלו היא לשאול שאלות ולקבל תשובות (גם הוא באנגלית). אפשר לחפש גם שם השראה לפרויקט שלנו - פשוט מחפשים ביטויי מפתח רלוונטיים ורואים מה השאלות (והתשובות) שעולות באותו נושא. הרבה פעמים אנשים שכותבים שם תשובה נותנים גם לינקים רלוונטיים ששווה לקרוא ולעקוב אחריהם.
הנה למשל חיפושים שונים שהאתר הציע לי כשחיפשתי ''השראה'':
כשבוחרים בנושא (topic) האתר יציג לנו את השאלות שעלו באותו הקשר (לחיצה על השאלה תביא לשאלה המלאה ולתשובות שהשאלה קיבלה):
"Start where you are, use what you have, do what you can" (Arthur Ashe)
הרבה פעמים כשאנחנו תקועים על פרויקט ושום דבר לא עוזר לנו להתחיל או לקבל השראה - ההמלצה היא פשוט להתחיל. התוצאה הראשונה אולי לא תהיה מדהימה, אבל עשייה תגרור אתכם לפתח את הרעיונות שלכם תוך כדי עבודה, ותמקד אתכם לעשייה.
צאו להתרענן
יש שעות וזמנים שפשוט לא מתאימים לעבודה מסוימת, לפעמים הזמן ששיבצנו לעבודה על פרויקט מסוים הוא פשוט לא הזמן המתאים עבורו (קוראים לזה HIME = High Impact Minimum Effort ואנחנו נעסוק בכך בהמשך) וכל מה כדאי שנעשה כרגע זה לעזוב את הכל ולעבור לעבוד על פרויקט אחר או לצאת להתאוורר מחוץ לחלל העבודה שלנו. כי תקיעות על משימה היא בזבוז זמן שלא מביא לאף תוצאה טובה ויכול לרק להביא לתסכול מעצמנו, מהפרויקט, מהלקוח וכך הלאה.
עד כאן על השראה בפרויקטים ספציפיים בתחום העיסוק שלכם.
יש לכם עוד דרכים לקבל השראה בתחום העיסוק שלכם? כתבו לנו בתגובות ונסמך להוסיף אותם למאמר לטובת כולם.
אם אתם רוצים למצוא השראה כללית לחיי העצמאות והעבודה שלכם - תוכלו למצוא עוד רעיונות פה.